Edmond Bordeaux Székely

Ez az ősi arámi kézirat feltárja Jézusnak a Nap, levegő, víz és élő táplálékok természetes gyógyerejével kapcsolatos tanításait, és fényt derít a korai kereszténység és az első és második századi esszénus közösségek értékrendjére és terminológiájára.

AJÁNLÓ AZ ESSZÉNUS TANÍTÁSOK ÉNOKTÓL A HOLT-TENGERI TEKERCSEKIG-HEZ

A természetes és egészséges életmód napjaink fő jelszava. Egyre nő a száma a bioboltoknak, az egészségvédő központoknak. A wellness iparággá nőtt. A testi-lelki egészség egyre fontosabb, a túlélés záloga. Ebben a könyvben egy minden eddiginél szélesebb körű, átfogó univerzális rendszert és szemléletet talál az olvasó. Edmond Bordeaux Székely professzor a tőle megszokott tudományos alapossággal tárja elénk az esszénus hagyományokat, olvashatunk az életmódjukról és a világlátásukról is. A kozmikus törvények ismeretével hogyan tudtak a sivatagból virágzó paradicsomi létet teremteni. A példa utat mutat, mintát ad a mai kor elhangolódott emberének ahhoz, hogy újra rátaláljon az Ősi Ritmusra, ami a harmónia és az egészség alapja. Konkrét javaslatokat is kapunk a személyes és társadalmi fejlődésünket illetően. Az olvasónak egészen kedve támad rá, hogy azonnal hozzá is fogjon mindezek megvalósításához. A Professzor könyveiből erre is bíztatást kapunk. Az előírt gyakorlatok, az életmód, de még a társadalomra vonatkozó irányelvek is mind-mind elérhetőek a mindennapi életünkben. Itt vannak velünk, csak figyelni kell rá. A mértékletesség és a szélsőségektől való tartózkodás jegyében szinte csak az a kérés, hogy kezdjünk el egy kicsit másképpen élni. Itt és most, de már egy KICSIT másképp, mint eddig. A könyvben leírtakat mindannyian éljük és érezzük, sokat gondolkoztunk is már rajta: hogyan is lehetne másképp? Milyen ennivalót egyek? Kire adjam le a szavazatomat? Itt és most egy szakértő és hiteles ember által az ősök példája szólít meg bennünket. Csak figyelni kell és hozzáfogni…

Altatóorvosként, hipnoterapeutaként és anatómiatanárként az esszénus tanítások lényegével már régóta ismerkedem, csak nem tudtam róla. Ez a könyv nevezte néven számomra és rendszerezte azt a tudást, amire mestereim tanításai alapján útkereséseim közben és a lelki-spirituális gyakorlataim során szerzett tapasztalataimban és a munkáimban bukkantam.

A Tudás, a Törvény itt van, mindig is jelen volt. Játszani érkeztem a Földre, fényként, de fájdalom és halálfélelem fogadott. Lépésről lépésre haladok az úton, hogy újra gyermekként játszani tudjak, és örömömet megosztva szolgáljam az evolúciót. Ez a történet mindannyiunké. Székely professzor könyve olyan forrás a számomra, amelyből friss erőt tudok meríteni. Irányt mutat, és tankönyv, amire régóta vártam. Ez a könyv most, a Nagy Változás idején nagyon is időszerű.

Sokat hallani a bolygószintű váltásról, a felemelkedésről. Itt pontos útmutatást kaphatunk a váltás nehézségeinek elviseléséhez. Fontos a tanítás megosztása másokkal is, mert csak akkor tudunk emelkedni, ha tömegesen tesszük, és a negatív gondolatok gravitációs erejét legyőzzük. Jelzéseink eljutnak a testünk és a többi ember által létrejött hálózat többi részéhez. A Tudás is így terjed szét, és az Univerzális Ritmussal összehangolt állapotban a hálózat elég erőssé válik ahhoz, hogy elviselje a feszültséget, változást. Tudtuk a ritmust régen, az esszénusok még élték, és mutatták nekünk, és a könyvek útján most újra emlékeztetnek bennünket. Emlékezni kell. Békében, összehangoltan közösséget alkotva élni, mint ők annak idején... Az embert, vagy az idegsejtet, vagy a benne lévő atomot tekintem-e a hálózat csomópontjának, csak megállapodás kérdése.

A testünk sejtjei pontosan tudják, hogyan is kell együttműködve végezni a dolgukat. Elképesztő módon összerendezetten és bizonyos törvények szerint működnek. Az egészséges, harmonikus testben ott az igazi demokrácia, az esszénus közösség. Szép példája ennek, hogy az erek is külön saját tápláló ereikből kapnak annyi tápanyagot, amennyire szükségük van. Sokkal hatékonyabban tudok a testről tanítani, ha a természetből hozom a példákat. Ezt a nyelvet valahogy értik a hallgatók, mert bennünk is ott van a Homo Sapiens Sylvanus is, csak emlékezni kell. Az anatómia tanítása során a szakrális geometria megismerése nyitott számomra új dimenziókat. Az emberi test az univerzum mérőpálcája, benne az aranymetszés szabályaival, és ezt mutatták ki az EEG hullámok frekvenciái között is. A fény geometriája ott van a szem, a hangrés, az izomorsó, a hüvely-nyílás, sőt az egyedfejlődés első lépései között is. Lehet, hogy a bolygónk is éppen egy nagy test sejtje? Lehet, hogy az ember, akinek a teste a Föld anyagából van, olyan, mint egy receptor a sejt felszínén? Lehet, hogy a fény érzékelése és továbbítása a dolgunk, hogy fejlődés jöhessen létre? Nem tudom, csak játszom a gondolattal. A biztos számomra a testem. Ez az egyetlen, ami kézzelfogható és bizonyosság a számomra. Amit belőle tanulok, azt tartom irányadónak.

De lehet, hogy a testet tekintem egészben a hálózat csomópontjának egy családi rendszerben, és a család adja a társadalom rendszerének csomópontját. A családi hálózat feltérképezése, a lélek mozgásának megfigyelése a pszichoterápia tanulása közben segített hozzá, hogy megértsem az Egy törvényét: ebben az univerzumban a Szeretet mozgat mindent. Rájöttem, hogy képes vagyok érezni más érzéseit, és tudok változtatni. Felismertem, hogy semmi nem az enyém. A testismeret tágult a családi rendszer felé, és ez tágult tovább a spirituális tanításokkal más, láthatatlan, kozmikus erők felé. Ami fent az lent, és ami kint, az bent.

A betegségek kialakulását sokdimenziósnak tartom. Sok tudattalan tényező játszik szerepet benne, de a gyógyulásban már sokkal több tudatosnak kell szerepelnie. Egyéni szinten kell változni. Az egyén csak saját dolgaiért felelős. Vissza kell találni a törvényekhez. Hogyan beszéljem rá az embereket a helyes életmódra? Sehogyan. Csak saját magamért vagyok felelős. Példát kell mutatni, és ha kérdeznek, válaszolni kell. Ehhez csak egy út vezet: magamat kell rendbe tenni. Az esszénusok is fontosnak tartották a lélek diétáját, és a számvetést. Ebben a könyvben pontos válaszokat kaptam. Érdekes a heti leltár készítése arról, hogy a törvények melyik részétől tértem el, és ezt hogyan lehet kijavítani. A hopi indiánok is minden este elmondják egymásnak, hogy merre jártak, mi történt, mit éreztek. Minél hamarabb felismerjük az eltérést, annál kevésbé fogja zavarni a rendszert. A „terápia” így átkerül a természet gondoskodó kezeibe, amelynek az egyén a részét képezi. Natura sanat medicus curat.

Régen úgy éltem meg a testemet, mint egy börtönt, amibe szárnyaló és tökéletes lelkem a tökéletlenségtől csak szenved. Most úgy érzem, hogy a test egy univerzum, amiért felelős vagyok, de nem az enyém. Semmi nem az enyém. Föld anyáé, és kölcsönkaptam. Ezért nagyon kell rá vigyázni.

De hogyan tudnám a leghatékonyabban megvalósítani? Korszakokat éltem meg. Ittam a 100%-os drága narancslét, aztán leszoktam a húsról, kidobtam a cukrot, eszem a vitamint, és a nyers étkeket. De valami hiányzott. Mit mondjak azoknak, akiknek nincs elég pénze a vitaminokra, vagy éppen nem szívódik fel, vagy már olyan betegek, hogy más is kell? És miért kell pótolni külön a tápanyagokat? Miért betegek egyre többen? Miért kell betegnek lenni ahhoz, hogy elfogadják a böjtöt, vagy az étrendi változtatást? Mennyire kell betegnek lenni a változáshoz? Miért kell megvárni, hogy valaki haldokoljon ahhoz, hogy kifejezhesse a szeretetét, vagy változtasson az életmódján? Az esszénus eszmerendszer, és ennek a mai körülményekhez való adaptálása, a professzor sikerrel bemutatott. Nagy Kísérlete pontos útmutatót ad egy új (régi) korszak kezdetéhez. Olyan, amiben sok kérdésre ott a mértékadó válasz. Kísérletről beszélt, megmaradva a tudós gyermeki kíváncsiságánál, játékánál. A mai zaklatott, változó világ egyre több ébredője keresi a lehetőségeket. Egyre többen jönnek rá arra, hogy másként akarnak élni, egyre többen utasítják el a ránk erőszakolt hazugságokat. Sokan keresnek menedékeket, és igyekeznek függetlenné válni a rendszerektől. A hogyanra itt sok választ kaphatunk. Lépjünk vele tovább! Felnövőben már az a nemzedék is, akiknek szülei egyre tudatosabbak. Figyeljük az esszénusok múltból előbukkant tudását, kísérletezzünk, tapasztaljunk, játszunk!

Szeretettel ajánlom ezt a könyvet elsősorban minden fénymunkásnak, és persze minden keresőnek. Sokan azonnal tudni fogják, hogyan használják máris a mindennapjaikban ezeket a Tanításokat a Föld felemelkedése érdekében, ami természetesen mindnyájunk felemelkedését is jelenti.

Változásban élünk. Sok alaptétel dőlt meg az utóbbi években. A legutolsó hír, hogy talán a fénynél gyorsabb részecskét is találtak. A pszichológiában is fejlődés tapasztalható. Egyre többen a múlton való rágódás helyett előre néznek. De szerintem fontos megtalálni az elakadásokat. Csak annyira, hogy észleljük, néven nevezzük, és felelősséget vállaljunk azért, amit tettünk. És utána megtisztulva lépjünk tovább, figyelmünket mindig a célon tartva.

A Professzor könyveiben leírt Tanítások napjainkban aktuálisabbak, mint valaha. Ebben a neurotikus világban szerintem e könyv mindenkinek, orvosnak, betegnek, fiatalnak, öregnek, fénymunkásnak, és keresőnek egyaránt nagy segítséget jelenthet.

2011. október

Dr. Jakubovits Edit, orvos-hipnoterapeuta,
a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Egészségtudományi Kar mestertanára.