Edmond Bordeaux Székely

A kiválasztott tanításai

Ez a könyv a világhírű, arámi nyelven íródott Esszénus Béke Evangélium negyedik könyve: A Kiválasztott tanításai, amely a Vatikán Titkos Levéltárában talált ősi arámi kézirat egy másik része. Jézus és az esszénus közösség öregjeinek különlegesen szép szavai a remény és az inspiráció üzenetét hozzák el félrevezetett korunk eltévedt emberének. A könyv először 1981-ben lett publikálva, 44 évvel később, mint az első könyv angol nyelvű kiadása.

ELŐSZÓ A BIOGENIKUS ÉLET ESSZÉNUS ÚTJÁNAK MAGYAR KIADÁSÁHOZ

A „Biogenikus élet esszénus útja” első megjelenése óta évtizedek teltek el. Azok a problémák, melyeket Székely professzor könyvében említ, azóta még súlyosabb méreteket öltöttek, látszólag megoldhatatlan krízishelyzet elé állítva népeket, országokat. Hajlamosak vagyunk azt hinni, gondolni, hogy az emberiség fejlődése modern korunk megszületésével érte el csúcspontját. Már az iskolapadban azt tanuljuk, hogy a tudomány és a technika milyen úton jutott el jelenlegi csúcspontjára, miközben a történelem és filozófia órákon a mai, 'kiművelt' elménkkel valódi megértés hiányában csendesen megmosolyogjuk a múlt nagy gondolkodóit, akik „még azt hitték”, hogy láthatatlan, magasabb erők irányítják a kozmosz és benne az ember működését.
De valójában mit értünk el ezzel a szédületes fejlődéssel? Milyen értékeket tudott teremteni a modern civilizáció az emberiség valódi fejlődése érdekében? Mert minden dolog mértéke maga az ember – Romain Rolland, Székely Professzor és az általuk megalapított Nemzetközi Biogenikus Társaság hitvallása szerint. Nyugodtan megállapíthatjuk, hogy az ún. „fejlett” nyugati típusú civilizáció térhódítása a világtörténelemben soha nem látott fizikai, erkölcsi és szellemi hanyatlásba taszította bolygónkat és az emberiséget. Mára rendelkezünk olyan fegyverekkel, amelyek a szempillantás törtrésze alatt százezrek életét tudják kioltani, és amelyek felett a pénztől és hatalom-vágytól megbomlott elméjű „vezetők” rendelkeznek. Harminc év alatt képesek voltunk a tengerek gazdag élővilágát csaknem kipusztítani, és a szárazföldi bioszféra egyensúlya is olyan mértékben megbomlott, hogy növény- és állatfajok százai pusztulnak ki minden évben, mialatt az emberiség jelentős része éhezik vagy éhen hal az ökoszisztéma összeomlása miatt elsivatagosodott területeken.
Ezen önpusztító életstílus, a „fogyasztói társadalom” és a „gazdasági növekedés” fenntartása érdekében az energiahordozók mértéktelen kitermelésével és elégetésével az életet adó természet károsodása sokak szerint visszafordíthatatlan. A nagyobb haszon, terméshozam reményében genetikailag manipuláljuk a növényvilágot, olyan vegyi anyagok ezreit permetezzük vagy szórjuk tonnaszám a termőföldekre, amelyek már az újszülött utódaink szervezetében is kimutathatóak. Az egyszerű, tiszta alapanyagokból készített élő ételek és a tiszta víz helyét átvették a mammut cégek óriási költségvetésű reklámjaival eladott mesterséges anyagokkal manipulált élelmiszerei és „üdítő” italai. Csodálkozunk ezek után, hogy 130 év alatt tízszeresére nőtt a szív- és érrendszeri betegségek, rák- és cukorbetegség, valamint más krónikus degeneratív betegségek okozta halálozás?

„Semmi gond, mi tudjuk a megoldást” – hirdetik a gyógyszeripari vállalatok (a világ legnagyobb cégóriásai), és egészségügyi járulékként befizetett milliárdjainkat a társadalombiztosítás felhasználásával pumpálják át saját bankszámláikra a betegségek tüneteit elnyomó szerek forgalmazásával, amelyek mellékhatásai saját bevallásuk szerint is több százezer embert ölnek meg évente. A befolyt profitból pedig busásan megfizetik a hatósági hivatalokba delegált bábjaikat, akik olyan törvények megalkotásán és elfogadtatásán fáradoznak, amelyek megtiltják az évszázadok óta használt gyógynövények, természetes alapú vagy homeopatikus gyógyszerek szabad forgalmazását és bármilyen gyógyító kijelentést ezekkel kapcsolatban. Ezek a gyógyító anyagok évszázadokon vagy évezredeken keresztül szolgálták az emberiséget – mellékhatások nélkül. A tudomány, az ipar „profit”-nak nevezett jármába hajtotta a fejét, és kullog a neki kijelölt ösvényen. A helyzet sokkal súlyosabb, mint amikor Székely Professzor Fényt gyújtott ebben a sötétségben évtizedekkel ezelőtt megjelent könyvével. Azt, hogy ez a Fény nem hunyt ki, sőt tovább terjedt és Magyarországon is meggyulladt a „jelzőtűz”, mi sem bizonyítja ékesebben, mint ennek a könyvnek a megjelenése. A „Biogenikus élet esszénus útja” egy lámpás a kezünkben, amely megmutatja a kiutat a tévhitek és megtévesztés útvesztőjéből, amelyben szándékosan tartják az emberiséget az egészség és betegség kérdéseiben. Egy világos és a lehető leggyakorlatiasabb útmutató, amely mégis egy nagyon mély, több ezer éves tudáson és bölcsességen nyugszik. Az igazi változásnak és újjászületésnek mindig az egyén és az önszerveződő kis közösségek szintjéről kell kiindulnia, ez mindig is így volt a világtörténelemben, és most sem lesz másképp. A „legkisebb fiú” végül eléri célját és Dávid le fogja győzni Góliátot. – Itt az idő!

Budapest, 2012. június
Dr. Ládi Szabolcs, kutatóorvos, a Szentgyörgyi Albert
Nemzetközi Alkalmazott Táplálkozástudományi Intézet orvosigazgatója.