Edmond Bordeaux Székely

Az esszénusok ismeretlen könyvei

A könyv az arámi nyelven íródott világhírű Esszénus Béke Evangélium második könyve. Az eredeti arámi és héber nyelvből fordított gyönyörűen illusztrált könyv negyven év állhatatos munkásságának eredménye. Mindazokhoz szól, akik türelmesen vártak a huszadik század szellemi sivatagában az ígéret földjére, az első könyv folytatására. „Három út vezet az Igazsághoz. Az első a tudaté, a második a természeté, a harmadik a múlt generációk felgyülemlett tapasztalatain alapszik. Beláthatatlan idők óta az ember és az emberiség mindhárom utat követi.”

A Föld Anya végveszélybe kerülhet

Szentesy András

"A vegetariánizmus egyáltalán nem új dolog, ahogy azt a gazdag országokban gyakran reklámozzák a fogyasztó kúrákkal és módszerekkel üzletelő cégek, mint olyan eljárást, ami eddig soha nem volt a világon. Szinte minden vallás többé-kevésbé korlátozza a húsevést, ha csak időszakosan is, például a nagyobb ünnepeket megelőző böjt idejére; az ezoterikus vallások pedig szigorúan tiltják is.
- Vajon miért?

Az elmúlt félévszázad korábban elképzelhetetlen tudományos-technika eredményei, és a lényegében ugyancsak materialista alapokon álló orvostudomány egyes ágaiban, például a sebészetben elért bravúros eredmények a média állandó fanfárjai mellett egyre inkább megerősítették a mai emberben azt a túlzott önbizalmat és önhittséget, hogy „tudomá-nyosan” mindent meg lehet oldani. És nagyjából mindent meg is oldottunk, már majdnem teljesen sikerült „leigázni” a természetet is,  ami kevés még hátra van, az már csak idő és pénz kérdése. Vagyis tudásunk a régi korokét messze meghaladó szintre jutott, s az akkor élt emberek világképét és tudását legfeljebb nagyképűen megmosolyogjuk.

Itt a nagy tévedés! Tudományos önhittségünk mára odavezetett, hogy törékeny plané-tánk, a Föld Anya lassan végveszélybe került. A 90-es évekig szinte féktelen környe-zetszennyezés következtében válságos helyzetben van már a tengerek élővilága (kipusz-tulás előtt áll), ami nélkül a mi napjaink is meg lesznek számlálva, a légkörben feldúsult széndioxid következtében beálló „üvegházhatás” globális felmelegedéssel fenyeget. Az ózon réteg, az UV. sugarak elleni védőpajzsunk súlyosan károsodott, „lyukas” lett, és lehet hogy tíz év múlva már minden testrészünket el kell takarni a napsugaraktól, ha nem akarunk bőrrákot kapni.

Bármelyik károsodásból végzetes következmények származhatnak az emberiség számára. Ha a kozmikus törvényeket tudatlanságból figyelmen kívül hagyjuk, a természet nem fog feloldani bennünket az elkövetett bűnök alól.

Testünk egészségét is hasonló nemtörődömséggel kezeljük (ingyen kaptuk!). Mindennapi életünkben ugyanúgy megszegjük a természet törvényeit a túlzott és egészségtelen táplálkozással, a zabolátlan evéssel-ivással, ami testünk folyamatos mérgezését jelenti. Innen ered a súlyos, krónikus betegségek hihetetlen mértékű elszaporodása. Felelőtlen élet-vitelünkhöz az a közkeletű tévhit is hozzájárul, hogy bármilyen betegségbe esünk, csak el kell mennünk a megfelelő orvoshoz, aki gyorsan megállapítja a bajt, aztán előírja az alkalmas gyógyszert. Így rövid idő alatt megszabadulunk a kellemetlen tünetektől, és meggyógyulunk. Sajnos ez is csak illúzió. A tünetek megszűnéséből nem következik az, hogy megszabadultunk a betegségünktől. Innen van az a téves megállapítás is, hogy valakinek „kiújult a betegsége”.  A betegség nem újulhatott ki, mert az valójában el sem múlt!

Az orvostudomány minden látványos, főként technikai fejlődése dacára sem dicsekedhet nagyon pozitív statisztikával. Egy tavaly megjelent németből fordított könyv (D. Beyersdorff: A rák komplex kezelése) 34. oldalán olvasható: „Az irodalmi adatok alapján a kemoterápia műtéttel vagy besugárzással kombinálva a betegek 5-10%-nál (saját kiemelés) a rákbetegség gyógyulásával jár.” Pedig magyarán szólva ez azt jelenti, hogy a kemoterápiával kezelt rákbetegek 90-95%-a egy-két év alatt meghal, miután a mellékhatásoktól emberi ronccsá vált. Nem hiszem, hogy erre büszkék lehetnénk.

Mit mond ezzel szemben Jézus az esszénusok közel kétezer éves evangéliumában az egészségről: „Bizony mondom néktek, ti egyek vagytok a Föld Anyával. Ő van bennetek és ti Őbenne. Tartsátok meg ezért törvényeit, mert senki nem élhet soká, se nem lehet boldog, csak az, aki tiszteli az  ő Föld Anyját és megtartja törvényeit. Mivel a ti Anyátok teremtett titeket, megtartja az életet bennetek. Nektek adta a testét, és senki más, csak a Föld Anya gyógyít meg titeket.”

Tehát az egészséges és boldog élet megtartásának alapfeltétele az ősi tanítás szerint az, hogy betartjuk a Föld Anya, a Természet Törvényeit. Ezek közül az, ami jelenleg elsősorban érint bennünket, az az, hogy az ember alapvetően nem mindenevő (mint azt rengetegen hiszik), hanem növényevő. Ezt bizonyítja többek között a fogazatunk, állkapcsunk minden irányú mozgási (tehát őrlésre is alkalmas) képessége, emésztőnedveink összetétele, bélcsatornánk hossza, stb.

Ezek alapján vitathatatlanul a növényevők kategóriájába tartozunk. Vagyis ha mégis húst eszünk, akkor bizony megszegjük a táplálkozásunkra vonatkozó természeti törvényt. Meg is van a következménye a legkülönbözőbb krónikus betegségek formájában, amelyek közül a legsúlyosabbak, mint a rák, a szív- és érrendszeri betegségek hovatovább népbe-tegségnek tekinthetők.

El kellene ezen a tényen alaposan gondolkodni, húsevő, beteg, de a még egészségesnek tekinthető honfitársainknak is, akik minden pesszimizmus nélkül potenciális betegeknek tekinthetik magukat. Ha iszákosak, és/vagy dohányoznak is, akkor pedig még hamarabb számíthatnak a negatív következményekre…”  

(E. B. Székely: Tudományos Vegetariánizmus, Living Earth - Élő Föld Kft. 2001.)