Edmond Bordeaux Székely

A kiválasztott tanításai

Ez a könyv a világhírű, arámi nyelven íródott Esszénus Béke Evangélium negyedik könyve: A Kiválasztott tanításai, amely a Vatikán Titkos Levéltárában talált ősi arámi kézirat egy másik része. Jézus és az esszénus közösség öregjeinek különlegesen szép szavai a remény és az inspiráció üzenetét hozzák el félrevezetett korunk eltévedt emberének. A könyv először 1981-ben lett publikálva, 44 évvel később, mint az első könyv angol nyelvű kiadása.

A KORTALAN KUTATÁSA I.

Kép: 
Szerző: 
Edmond Bordeaux Székely
Megjelent: 
2013.
ISBN: 
978-963-89410-2-2
Ár: 
3.500 Ft

„A kortalan kutatása” Edmond Bordeaux Székely tudományos, irodalmi és gyakorlati tevékenységeinek önéletrajzi szintézise, amely több mint félévszázados munkásságának eredményeit dokumentálja. A trilógia első könyvében a lebilincselő önéletrajzi kalandjait meséli el, a Vatikántól és a Sorbonne-tól, Indián, a Pamír Fennsíkon (a híres hunzák otthona), Közép Afrikán, a Déli-tengereken keresztül Kaliforniáig, Mexikóig, Közép Amerikáig és Kanada Északi Territóriumáig – mindenütt kutatva az örök ifjúság eszenciáját. És ezt a nagyon izgalmas és érdekfeszítő anyagot filozófiai, etnológiai és régészeti kutatási eredmények tarkítják, amelyek mindegyike alapvető gyakorlati jelentőséggel bír.

„Ha alkalmazni szeretnéd életedben e félévszázad nagyszerű teljesítményeinek gyakorlati hasznát, ne hagyd ki ezeknek a könyveknek az olvasását. Meg fogják változtatni az életed oly módon, amelyre nem volt képes eddig semmilyen könyv sem, amit valaha is olvastál.

Csak egyetlen gyötrő kérdés maradt még bennem, miután megpróbáltam elmerülni ezekben a fantasztikus művekben. Negyven évvel ezelőtt volt, amikor először találkoztam barátommal, Edmond Bordeaux Székellyel. Azt tudtam, hogy hány éves vagyok, és mindig azt hittem, azt is tudom, hogy ő milyen idős. De megismerve a trilógiából összes kalandjait, teljesítményeit, és kreatív eredményeit, elkezdtem morfondírozni, vajon hány száz éve is születhetett…?” (Előszóból: Martin Temple)

„…Edmond Bordeaux Székely – egy polihisztor, egy kutató-tudós rendkívüli keveréke, akinek az értékrendje magasan felülmúlta és meghaladta kora elvárásait. Célja elérése érdekében tanúsított megszállott kitartása, tudatossága mindig meghozta az eredményt. „A kortalan kutatása” kalandokban sem szűkölködő trilógia első kötetében szemtanúi lehetünk annak, hogy felfedező útja során bármilyen szuroksötét, gonoszsággal telített szobába is lép, a szívéből sugárzó szeretet mindig megszűnteti a sötétséget. Humanizmusának, szeretetének lángja, igazságossága, bölcsessége, sugárzó egészsége, a Világegyetemmel fenntartott harmóniája az útja során minden akadályt felülír, így a sötétség erői soha sem tudnak győzedelmeskedni felette. Zarathusztra tanításait mélyen az elméjébe véste, és gyakorolta azokat: „Intelligens, nyitott elménknek köszönhető az a nagyszerű képességünk, aminek segítségével megfelelően tudunk alkalmazkodni környezetünk váratlan változásaihoz…” (Utószóból: Melczer Mária – középiskolai tanár)

Tartalomjegyzék: 

ELŐSZÓ

1. fejezet: A KEZDET
2. fejezet: AZ ÖRÖK VÁROS
3. fejezet: A FÉNY VÁROSA
4. fejezet: TALÁLKOZOM A FUTURIZMUS ALAPÍTÓJÁVAL
5. fejezet: EGY KIS FRANCIA ESSZÉNUS KÖZÖSSÉG DÉL-FRANCIAORSZÁGBAN
6. fejezet: A VILÁG TETEJÉN A HUNZÁKKAL
7. fejezet: AFRIKAI KÖZJÁTÉK: EGY TELJES KUDARC
8. fejezet: TAHITI ÉS A DÉL-TENGEREK VILÁGA
9. fejezet:  A KOZMOSZ, EMBER ÉS TÁRSADALOM ÁTTEKINTÉSE
10. fejezet: A TITOKZATOS DÉL-TENGEREK VILÁGA
11. fejezet: DÉL-KALOFORNIA: AZ ESSZÉNUSOK KEZDETEI AMERIKÁBAN
12. fejezet: RIO CORONA MAHAGÓNI ERDEJÉBEN
13. fejezet: A RÉGÉSZETI TEREPMUNKÁM
14. fejezet: SZENTIVÁNÉJI ÁLOM AZ ANGOL VIDÉKEN
15. fejezet: JAMAIKAI KÖZJÁTÉK
16. fejezet: HAJÓTÖRÉS ÉS TÚLÉLÉS A MEXIKÓI ÖBÖLBEN
17. fejezet: ÁTKELÉS ÉS SZENVEDÉS A SONORA SIVATAGBAN

KRÉDÓ
UTÓSZÓ