Edmond Bordeaux Székely

Ez az ősi arámi kézirat feltárja Jézusnak a Nap, levegő, víz és élő táplálékok természetes gyógyerejével kapcsolatos tanításait, és fényt derít a korai kereszténység és az első és második századi esszénus közösségek értékrendjére és terminológiájára.

NYERS ÉTELEK KINCSESTÁRA

Kép: 
Szerző: 
Edmond Bordeaux Székely
Megjelent: 
2011
ISBN: 
ISBN 978-963-87351-9-5
Ár: 
2.500Ft.

A könyv a nyers ételekkel kapcsolatos gyakorlati jelentőségű bölcsességek gyűjteménye és útmutatás hogyan készítsük és élvezzük azokat, szem előtt tartván, hogy: „az élő táplálék fiatalságot és életerőt teremt". Mikor végigolvassuk ezt a könyvet, hitetlenkedve állapíthatjuk meg, hogy Dr. Székely a Nyers ételek kincsestárát a múlt század harmincas éveiben írta, mivel annyira igaznak és mainak találjuk tudományos és szociológiai megállapításait. Ugyanannyira meggyőzőek és vitathatatlanok - az akkor már praktizáló orvosnak - a helyes étrenddel kapcsolatos kijelentései is. Nem véletlenül tudott ilyen magabiztos lenni, hiszen e könyv írásakor már egy jó évtizede birtokában volt annak, a saját maga által is követett és kipróbált ősi tudásnak, amelyet több ezer éve gyakorolt és tanított Zarathusztra, majd Jézus és az esszénusok is, nevezetesen azt, hogy életünket a természettel összhangban, egyszerűen és mértékletesen kell élni s akkor nem kell semmiféle betegségtől félnünk. - Hogy a szerző tudása milyen biztos alapokon áll, arra elegendő bizonyíték, hogy érdemileg ennyi évtized után sem kell elvenni, vagy hozzáadni az általa leírtakhoz, pedig korunkban megszokott dolog, hogy a pár éve még vitathatatlannak tartott elméletek és módszerek dőlnek össze máról holnapra.

Tartalomjegyzék: 

Magyarázat az 1971 évi kiadáshoz
ÉTEL ÉS EGÉSZSÉG

   Természetes étkezés
   Pszichológiai hatások és az emésztőrendszer
   Az egészséges emésztés titka
   Egyszerűsített gyógymód
   Rossz táplálkozási szokásokból eredő bőrbetegségek
   Természetes gyógymód
   Felelősség a betegségért
   A rossz étrend pesszimizmust szül
AZ ÚJ ÉTREND
TESTÜNK ALKOTÓELEMEI
VITAMINOK A NYERS ÉTELEKBEN
GYÜMÖLCSLEVEK ÉS AZ ALKOHOL
EMÉSZTÉS ÉS ERJEDÉS AZ EMÉSZTŐRENDSZERBEN
A TÁPLÁLÉK ÖSSZHANGJA AZ ÉVSZAKOKKAL
NYERS ÉTELEK
JÓ ÉS ROSSZ ÉTELKOMBINÁCIÓ
TÁPLÁLKOZÁSTANI TÁBLÁZAT
ÉTELEINK
GYÜMÖLCSÖK ÉS GYÜMÖLCSLEVEK
BOGYÓS GYÜMÖLCSÖK
GYÜMÖLCS SALÁTÁK
SALÁTÁK ÉS KÉSZÍTÉSÜK
ZÖLDSÉGEK
GABONAFÉLÉK
BURGONYA ÉS ÉDESBURGONYA
ITALFOGYASZTÁS
AZ ÉTKEZÉS ÉS ÉTKEZÉSI HIGIÉNIA
BETEGEK DIÉTÁJA
TÁPLÁKOZÁSTANI ÉTLAP
MINTA ÉTREND NYERS ÉTELEKBŐL
TAVASZI MENŰK NYERS ÉTELEKBŐL
VITAMINTERÁPIÁS ÉTREND
GAZDAGABB ÉTELEK

ÚTÓSZÓ
KRÉDÓ

Szemelvények
UTÓSZÓ