Esszénus Jézus

Esszénus Jézus

Kiadó: Living Earth - Élő Föld Kft.
Oldalak száma: 128
Borító: Puhatáblás, ragasztókötött
Súly: 226 gr.
ISBN: 978 963 86161 9 7
Nyelv: Magyar
Kiadás éve: 2000, 2007
Fordító: Dr. Szentesy András
4 950 Ft

Személyes átvétel postán szállítás ide: 2 163 Ft
Személyes átvétel a telephelyen szállítás ide: 0 Ft

Preloader

Székely professzor írásaiban arra törekedett, hogy az elmúlt évezredek hagyományos történetének lebontásával Jézus eredeti tanításait állítsa a középpontba. Az örök Törvényről szóló üzenetet, nem pedig a vallásos szervezetek és intézmények elképzelt személyét, akit, mint a szerző fogalmaz, mi kreáltunk az elmúlt kétezer év során. A könyv újraértékelés a Holt Tengeri Tekercsek alapján. Jézus szavait senkiéhez nem hasonlíthatóan ismételték az emberiség kétezer éve során, mert azokat kimondva valódi életerő tölti meg a lelket.

A Nagy Évforduló Esszénus jelentősége.
(A Leatherhed-i Nemzetközi Egészségügyi Oktatási Központban tartott előadás (Anglia)

„Ennek az ősi pogány napimádásnak utolsó megtestesülése Assisi Szent Ferenc Himnusza a Naphoz, amely a világirodalom egyik mesterműve. Láthatjuk, hogy a történelem előtti időktől az összes ősi kultúrán keresztül Szent Ferenc himnuszának idejéig, az ember vagy ösztönösen, vagy több, kevesebb tudatossággal ismerte fel, hogy a planétánkon lakók számára, a Nap a leghatalmasabb meghatározó erő. Azt is felismerték, hogy ez a meghatározó erő nagy változáson megy át az év végén, mivel kivétel nélkül minden történelem előtti ősi népnél megtaláljuk a Nap kultuszát, egy a Nap és a Föld megújulásakor tartott ünnep formájában. Ez az ünnep volt a mi karácsonyunknak a hajdani előfutára…

„A karácsonynak valóban van egy nagyon mély értelme. Azt mutatja, hogy Jézusnak sok tanítása volt a modern ember számára, nem dogmatikus tanítás, hanem olyan, amely most is ugyanannyira aktuális, mint kétezer évvel ezelőtt. Ha közöttünk lenne most, és a mai nyelven tanítana bennünket, akkor ezt mondaná: „Szeretet hoztam néktek, és ti gyűlölitek egymást. Azt mondtam, hogy az, aki kardot ránt, kard által fog elveszni, és ti háborút viseltek, és lemészároljátok egymást. Azt tanítottam néktek, hogy éljetek egyszerűen, és ti hatalmas városokat építetek, elhagyván a természetet, eltávolodván a friss levegőtől, a Naptól, a víztől, és a természet összes erőitől. A tengerparton, és a tavak mellett, vagy a hegyeken tanítottalak benneteket, és ti hatalmas kőtemplomokat építettetek az Istentisztelethez. Gyógyítottam a beteget, és megmutattam nektek az egészség útját, hogy soha ne lássatok betegséget, és most mindnyájan betegek vagytok. Soha nem volt annyi betegség, és soha nem volt annyi beteg ember, mint most. Tanítottam nektek az egyszerű, vagyon nélküli természetes életet, azt tanítottam, hogy ne törődjetek a holnappal, és ti pénzt és vagyont gyűjtötök, birtokot birtok után, és kizsákmányoljátok egymást. Tanítottam nektek a harmónia, és a harmonikus élet valódi törvényeit, és ti ennek pont az ellenkezőjét teszitek. Összegyűltök a hatalmas kőtemplomokban, imádkoztok Hozzám, és azt kéritek, hogy segítsek, és mentselek meg benneteket; nem emlékeztek amikor azt tanítottam, hogy a megváltás azé, aki ismeri, és követi a Törvényt? Hogyan képzelitek, hogy én mentselek meg benneteket, amikor még saját magatokkal sem törődtök?

Ilyenek lehetnének Jézus szavai, ha közöttünk volna napjainkban. Bizony ez az igazság, és oda kell rájuk figyelnünk, mert a nemtörődömség, és tanításainak semmibe vétele hihetetlen nyomorúságot hozott az emberiségre. És még nagyobb veszély fenyegeti az emberiséget, egy olyan veszély, amelyhez hasonlóval eddig soha nem kellett szembenéznünk az emberiség történetében, hogy olyanok kezében van a világ, akiknek spirituális fejlődése messze-messze elmarad technológiai fejlettségüktől, és akik képesek az egész planétánkat megsemmisíteni. Soha még ilyen veszély nem leselkedett az emberiségre. Ha hűek akarunk lenni Karácsony valódi szelleméhez, így kell válaszolnunk Jézusnak:

– Úgy igaz, hogy sok rosszat tettünk, és az ok-okozat vas törvénye utolér bennünket. Elkerülhe-tetlenek a nagy felfordulások, és katasztrófák, mint, a mi viszálykodó, és kiegyensúlyozatlan életmódunk egyenes következményei, amely elől nem menekülhetünk. De reméljük, hogy mindazok, akikben megmaradnak azok a magasztos gondolatok és eszmények amelyeket tanítottál, képesek lesznek – miután, a nagy vihar és katasztrófa elmúlt – igazi alapokon megújítani az emberiséget, és az emberi kultúrát, a természet törvényeivel, és az erkölcsi eszményekkel összhangban…”

 

Még senki nem nyilvánított véleményt erről a termékről.