Szexuális harmónia

Szexuális harmónia

Kiadó: Living Earth - Élő Föld Kft.
Oldalak száma: 88
Borító: Puhatáblás, ragasztókötött
Súly: 120 gr.
ISBN: 963 86161 5 6
Nyelv: Magyar
Kiadás éve: 2001
Fordító: Dr. Szentesy András
10%
3 850 Ft
3 465 Ft


Személyes átvétel postán szállítás ide: 2 378 Ft
Személyes átvétel a telephelyen szállítás ide: 0 Ft

Preloader

Az emberi faj biológiai fejlődése szempontjából a legveszedelmesebb fenyegetés a szexuális életben tapasztalható általános káosz. Közvetlenül az általános táplálkozási anarchia után, ennek a könyvnek az a célja, hogy a nemi élet fiziológiai, pszichológiai és szociológiai aspektusairól dialektikus elemzést adjon. A szexuális diszharmónia fő forrása az az általános tudatlanság, amely a szexuális élettel kapcsolatos pszicho-fiziológiai törvényeket illeti, pedig az ez irányú tudás az emberi faj eugenikus tökéletesítésének eszköze kellene, hogy legyen. Célunk annak bemutatása, hogy a diszharmóniának ezt a forrását a Harmónia és Energia egyik forrásává is alakíthatjuk.

ÁLSZEMÉREM, PROMISZKUITÁS ÉS A JÓZAN ÉSZ

„Meggyőződésem, hogy már jó ideje szükség lenne az ember szexuális viselkedésével kapcsolatos kérdések tisztázására. Alapvető különbség van az egyén, rendszerint orgazmusban végződő szexuális reagálása és annak módja között, ahogyan az emberi lények igyekeznek ezt a reakciót elérni. Buddha azt tanította, hogy tulajdonképpen csak két olyan bűn van, amely megbocsájthatatlan: a gyilkosság és a promiszkuitás, és véleményem szerint nagy bölcsességről tesz tanúbizonyságot, amikor a szexuális partnerek gátlástalan váltogatását együtt említi, a másik ember élete kioltásának megbocsájthatatlan bűnével. Mert az emberi test szexuális reakciója ősrégi és szent – mint a kozmikus szépség és vitalitás dinamikus eszköze – továbbá a legősibb írásokban olyan életet teremtő erőkkel együtt szerepel, amelyek a földben találhatók. Azonban, mind a promiszkuitás, mind a túlzott szemérmesség megalázza ezeket az ősi szent érzéseket. A promiszkuitás nemcsak a nemi betegségek, a nem kívánt terhesség nyilvánvaló fizikai veszélyeit, továbbá a pszicho-erotikus problémák sokaságát hozza magával, hanem következetesen pusztítja az egyén spirituális lényét, a mások drasztikusan változó és zavaros érzéseivel való állandó kapcsolatba kerülés folytán. A lelkiség rendkívül sérülékeny a szexuális aktus extázisában, és amikor ez a sérülékenység materialista, fajtalan és alsórendû hatásoknak van kitéve, a pszichében okozott kár helyrehozhatatlan lehet. A túlzott szemérmesség szintén bénítólag hat az emberi szexualitás valódi szellemiségére, olyan korlátokat és mesterkélt akadályokat emelve azon kérdés körül, hogy mi az „elfogadható” és mi az „elfogadhatatlan” viselkedés. Nem számit, hogy mennyire felvilágosultaknak gondoljuk magunkat, a gonoszság aurája lebeg a „pogány” szó fölött, amikor a júdeó-keresztény civilizációnk előtt virágzó ősi vallási tradíciókra gondolunk, és még a legliberálisabban gondolkodó tudósaink számára is nagyon kemény feladat, hogy különválassza aktuális nemi reagálását attól az ezernyi szokástól, praktikától, tabutól és tradíciótól, amelyek a szexualitással kapcsolatosak…

„Amikor az ember szexuális reakciója harmóniában van a föld biogenikus, életet teremtő erőivel, és azt valaki intim módon, egyedül alkalmazza, teljes lényével a valóságra és szépségre hangolódva, akkor az emberi szellemnek nem lehet annál gyönyörűbb ünnepe az emberi test csodálatos templomában. És amikor ezt megosztja az életben, egy másik, hasonló szellemű élettárssal, akkor az szintén gyönyörű, bár egy kissé más természetű. Viszont amikor ezt csak vulgáris élvezetekre pazarolják, amikor promiszkuitásról van szó, amikor hatalmi eszközként, vagy fegyverként alkalmazzák, akkor kimondhatatlanul destruktívvé válik…”

(IBS megjegyzése: Az olvasónak tudnia kell, hogy Dr. Székely ezt a bevezetőt 50 évvel a Szexuális Harmónia első kiadása után írta.)

 

Még senki nem nyilvánított véleményt erről a termékről.