Tudományos vegetarianizmus

Tudományos vegetariánizmus

Kiadó: Living Earth - Élő Föld Kft.
Oldalak száma: 96
Borító: Puhatáblás, ragasztókötött
Súly: 126 gr.
ISBN: 978 963 89410 6 0
Nyelv: Magyar
Kiadás éve: 2000, 2002, 2014
Fordító: Dr. Szentesy András
10%
3 850 Ft
3 465 Ft


Személyes átvétel postán szállítás ide: 2 378 Ft
Személyes átvétel a telephelyen szállítás ide: 0 Ft

Preloader

Az emberiség mindig azt keresi, hogyan tapasztalhatná meg az életet a maga teljességében. Az összes szociális, gazdasági vagy politikai reform azt az univerzális elégedetlenséget tárta fel, ami a tökéletlen körülményekkel és azzal a minden lélekben meglévő, veleszületett tudattal kapcsolatos, miszerint a harmónia és egészség az ember igazi öröksége. A vegetarianizmus úgy tekinti a kiváló egészséget és életerőt, mint az ember normális állapotát. Célja az egészség, a test, a szellem, és a lélek kiegyensúlyozott fejlődése, a természet örök törvényeivel összhangban. Határozott kapcsolat van a táplálék és az életmód között. Az elfogyasztott étel minőségének és mennyiségének hatása van az ember erkölcsi fejlődésre, valamint a fizikai jólétre és a boldogságra. Következésképpen a vegetarianizmus olyan étrendet keres, aminek segítségével megvalósíthatók ezen eszmények.

Pszichoszomatikus étrend

„Az emberi szervezet két részből áll. A vegetatív idegrendszer összhangban van a természet összes törvényével, mert az irányítja a test összes automatikus folyamatát tökéletes harmóniában a természet törvényével. A szív verése, a pulzus, az emésztőrendszer, mindig a természet törvényével összhangban működik.

Azonban az ember központi idegrendszere, amely minden tudatos és önkéntes tettét és gondolatát vezérli, nem funkcionál ugyanolyan összhangban a természet törvényeivel és erőivel. Az összes diszharmonikus tevékenység forrása a központi idegrendszer. Negatív gondolatok és érzések onnan, és csakis onnan erednek. Például amikor az ember eltér a megfelelő étrendtől, központi idegrendszere az, ami arra ösztökéli, hogy ezt tegye. Minden rossz késztetés a szervezetnek ebből a részéből származik…

„A vegetatív idegrendszernek az a tulajdonsága, hogy minden lehetséges módon követi a természet törvényeit. De a központi idegrendszer majdnem mindig e törvények ellenére tesz. Ez egy nagy ellentmondás az emberi szervezetben, és ez az állandó konfliktus az oka a betegségnek, öregedésnek és minden más diszharmonikus körülménynek. Ez azért van, mert az ember egy tudatos lény, szabad akarattal, hogy azt tegye, amihez kedve van. Így azonban hasonló a helyzet ahhoz a kocsihoz, amit két ló húz, úgy hogy az egyik jobbra akar menni, a másik balra. Szervezetének egyik része engedelmeskedni kíván az összes törvénynek és természeti erőnek, másik része pedig állandóan meg akarja szegni azokat, és engedetlen. Következésképpen az ember energiájának nagy rész megbénul és elvész ebben a belső háborúban.

A vegetatív idegrendszer megtesz mindent, hogy korrigálja azokat a károkat, amit a központi idegrendszer okoz. Amikor természetellenes ételek kerülnek a szervezetbe a központi idegrendszer akaratával, akkor a vegetatív többletmunkára serkenti a szívet és a vért, valamint a tüdőt, hogy feloldják és elpusztítsák. A mirigyek rendszere a kémiai kiválasztással segít ebben. Ezek a folyamatok ismétlődnek heteken, hónapokon, sőt hosszú éveken keresztül, míg a szervezet ellenálló képessége végül összeroppan, és elkezdődik a betegség.

A központi idegrendszer nem csak a természetellenes fizikai életbe kényszeríti a szervezetet, hanem olyan lelki mérgeket is produkál, amelyek sokkal ártalmasabbak, mint a kémiai eredetűek. A vegetatív idegrendszer soha nem így működik. Csodálatos együttműködés van a testben, minden sejt és szerv között. A szív nem csak saját magáért dolgozik, hanem az egész szervezetért, és minden testrészbe egyformán juttatja a vért. A tüdő nem csak magának szívja fel az oxigént, hanem minden szerv érdekében; és az emésztőrendszer is tápanyagot juttat minden testrészbe. Az összes testi funkció együttműködik egy tökéletes kooperációban. A vegetatív idegrendszer emberbarát…

„Minden élet, minden növekedés egy vitális erőfeszítés, hogy leküzdjük a nehézségi erőt. A növény lentről fölfelé növekszik azon energiákat abszorbeálva, amik képessé teszik életerejét a gravitáció legyőzésére; növekedése az élet diadala a halál felett. Az emberi szervezet olyan vitalitással rendelkezik, ami sokkal fejlettebb, mint a növényeké. Ha a szervezet abszorbeálja a föld vitális energiáit, akkor ellen tud állni a nehézségi erők destruktív hatásainak. Ha elszigeteljük magunkat ezektől a környezetben működő vitális erőktől, akkor a gravitációs erő egyre inkább dominál, és különböző betegségek jelentkeznek. Ezért szükséges, hogy az ember kihasználja az összes energiaforrást és a harmónia minden forrását, hogy képes legyen megküzdeni a nehézségi erővel…”

 

Még senki nem nyilvánított véleményt erről a termékről.