Romain Rolland
(1866-1944)

 
Romain Rolland

Filozófus, író, drámaíró, esszéista és egyike a huszadik század nagy misztikusainak. Mélyen benne élt korának főbb spirituális, társadalmi és politikai eseményeiben, míg kivételes írói becsületessége az emberiség iránti szeretetéből fakadt.

Monumentális regényéért, a Jean Christophe-ért (amely egy teremtő zenei géniusz felejthetetlen eposza, azé, aki tele van nemességgel, bátorsággal, költészettel, s akit az élet szeretete inspirált), valamint az Ütközet fölülről-ért (amely szenvedélyes felhívás Franciaországhoz és Németországhoz, hogy az I. Világháború során vívott harcukban tiszteljék az igazságot és a humanitást) 1915-ben Irodalmi Nobel Díjjal tüntették ki.

Számos nagy művében feltárja mély spiritualizmusát és őszinte pacifizmusát, valamint olyan csodálatos kinyilatkozásaiban, mint a Beethoven élete, Michelangelo élete és a Mahatma Gandhi.

Romain Rolland volt az, aki egész életében harcolt azért, hogy előmozdítsa az emberek közötti testvériséget és a népek közötti békét. Mindezt olyan kitűnő irodalmi műveken keresztül valósította meg, amiért számtalan barátja örökké hálás neki.

1928-ban, miután mélyen meghatotta az Esszénus Béke Evangélium, Edmond Bordeaux Székellyel együtt megalapította a Nemzetközi Biogenikus Társaságot, hogy annak Krédója szerint „mobilizálja az Élet összes erőit, a halál erőivel szemben".

(E.B.Székely: Ökológiai Egészségkert a Túlélés Könyve, Living Earth Élő Föld Kft, 2001.)

Simple Pay

Oldalunk sütiket használ...